"BEAT. CAT". "LA UNIVERSITAD ESTATAL DE

MISSOURI, SUBSTITUEIX EL LLIBRES DE

PAPE, PER ORDINADORS".

"DE IOLANDA BETHENCOURT, PARA, "JESÚS GUTIÉRREZ PASCUAL".

"SEÑORA MINISTRA DE EDUCACIÓN: PONGASE LAS "PILAS" Y HAGA LO MISMO".

"GRACIAS IOLANDA, POR INFORMAR AL GRUPO Y AL "RESTO".

19.01.2009.11:55.h." La Universitat estatal de Missouri, facilita un ordinador portàtila cada nou estudiant que arriba al campus. La Universitat Estatal Northwest Missouri, ha anunciat l'expansió del seu programa de llibres de text electrònics, accessibles des d'ordinadors portàtils. L'objectiu és eliminar els llibres impresos a curt termini".

"El president d'aquesta universitat diu que, en aquests moments, el programa es veu condicionat pel ritme en què les editorials, donen accés al seu fons digitalitzat; tanmateix considera que el moviment és imparable, i que en el termini de tres anys, la universitat ja no facilitarà als alumnes llibres de paper, en règim de lloguer".

"L'argument exposat és contundent: amb aquesta mesura, la universitat s'estalviarà uns 400.000 $ a l'any, dels 800.000 $ que ara gasta, per mantenir un inventari de 50.000 a 80.000 llibres de text. Ara els estudiants paguen entre 80 i 90$ al semestre, pel lloguer dels llibres, una xifra reduïda, si es compara amb la mitjana nacional, que és de 1.000 $ per alumne i any".

"La direcció de la universitat, ja ha anunciat que un cop s'acabi d'implementar el programa, aquesta quota es reduirà a la meitat, perquè els llibres electrònics, són més barats que els impresos i es poden actualitzar gratuïtament, sense necessitat de comprar un altre llibre. Aquest trimestre 4.000 estudiants dels 6.500 utilitzarà llibres de text, a partir de materials digitals publicats per l'editorial "McGraw-Hill", una editorial líder en la producció de llibres educatius".

"La Universitat Estatal Northwest Missouri, és pionera en anunciar la supressió total dels llibres impresos, i se situa així a l'avançada del moviment digital en el món universitari. Anys enrere ja va ser pionera en l'aplicació d'un programa de lloguer de llibres de text, i per facilitar un ordinador portàtil de la marca "Hewlett-Packard" a cada nou estudiant".

"La tardor de l'any passat, inicià un innovador programa pilot de llibres electrònics, amb Sony Reader, a partir d'una mostra de 250 estudiants de 4 cursos diferents. Els resultats han palesat algunes deficiències dels dispositius, com ara que les pàgines no salten, amb prou agilitat o la impossibilitat d'incloure anotacions dintre del text".

"Com a conclusió, els representants de la universitat, han decidit que els ordinadors portàtils i notebooks, resulten ser una plataforma més adient per a l'educació digital, que no pas els dispositius lectors de llibres electrònics. Per a conèixer altres experiències universitàries, innovadores amb relació al llibres electrònics, us remetem a aquest post de Beat".

"Font: The Kansas City Star".
"Enviat per Iolanda Bethencourt a BEAT.cat".
"Jesús; has rebut aquest missatge perquè estàs subscrit al grup "BEAT.cat"
"mailto:unsubscribe@googlegroups.com".
http://www.elblogdelguti.blogspot.com/.

Comentarios

Entradas populares de este blog

"LINDSAY LOHAN", SEMIDESNUDA, REALIZA SU "POSADO" MÁS CONTROVERTIDO". "LO HA HECHO PARA LA REVISTA "MUSE".

"DE VACACIONES EN EL CARIBE". "CON 27 AÑOS, PARECE QUE ESTÁ, EN EL "MORPHING GEORDIE"."KIMBERLEY SE ENCUENTRA TRABAJANDO".

"Beating Blackjack, Roulette, and the Stock Market: The 90-Year-Old Gambl...