"DAT ZEGT EEN BRANDDESKUNDIGE VAN HET GENTSET".

"Negen doden bij brand,

in rusthuis".

  • "Donderdag."07.08.2009.
  • Bron: eigen berichtgeving, belga
  • Auteur: ivb, Ann Braeckman".
  • Negen doden bij brand in rusthuis

"Drie bewoners in levensgevaar, "MELLE". Bij een zware uitslaande brand in een rusthuis in het Oost-Vlaamse Melle zijn negen bewoners om het leven gekomen. HZe stierven allemaal door verstikking. et gaat om acht vrouwen en één man. Dat zegt een branddeskundige van het Gentse parket. Een geïmplodeerde televisie is de oorzaak van de brand".

"Drie bejaarden verkeren nog in levensgevaar. Van de negen doden overleed één persoon op weg naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Er moesten ook twee ambulanciers en twee brandweermensen in het ziekenhuis worden opgenomen met CO-intoxicatie".

"Dertig gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in het Gentse gebracht. Vijftig andere bewoners zijn naar een ander rusthuis of naar familie overgebracht. Er raakten ook drie hulpverleners gewond. De bejaarden werden aanvankelijk opgevangen in de sporthal van Melle".

"Geïmplodeerde tv".

"De brand in het woon- en zorgcentrum Kanunnik Triest, aan de Kloosterstraat, brak uit omstreeks 20 uur. De brandweer kwam ter plaatse, maar toen sloegen de vlammen al uit de ramen".

"De brand is ontstaan, op de tweede verdieping van het rusthuis vermoedelijk door een geïmpodeerde tv. Een matras vloog in brand en er ontstond een hevige rookontwikkeling die zich in de gangen verspreidde, omdat de deur van de kamer openstond".

"Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige. De bewoner van de kamer waar de brand ontstond, is niet overleden".

"Rampenplan".

"De hulpdiensten probeerden, met man en macht de bejaarden uit het rusthuis te evacuëren, maar voor acht van hen kwam alle hulp te laat. Ook buurtbewoners hielpen bij de evacuatie van de bejaarden".

"De brandweer van Gent en Melle krijgen hulp van andere korpsen uit de omgeving. Toen de impact van de brand duidelijk werd, kondigde gouverneur André Denys het rampenplan af".

"Het gaat om het zwaarste ongeval in de voorbije tien jaar in Oost-Vlaanderen, sinds de zware kettingbotsing op de E17. Iedereen is sterk aangeslagen en met het crisiscomité zullen we de situatie verder evalueren. We leven mee met de slachtoffers en de familieleden', zegt gouverneur André Denys".

!Het rusthuis is een moderne instelling waar een 92 bejaarden verblijven. Een deel is zwaar hulpbehoevend en er verblijven ook dementerende bejaarden".

Comentarios

Entradas populares de este blog

"LINDSAY LOHAN", SEMIDESNUDA, REALIZA SU "POSADO" MÁS CONTROVERTIDO". "LO HA HECHO PARA LA REVISTA "MUSE".

"DE VACACIONES EN EL CARIBE". "CON 27 AÑOS, PARECE QUE ESTÁ, EN EL "MORPHING GEORDIE"."KIMBERLEY SE ENCUENTRA TRABAJANDO".

"Beating Blackjack, Roulette, and the Stock Market: The 90-Year-Old Gambl...