"EL PROJECTE "ENCLAVE", PRETÉN LA INCORPORACIÓ D'OBRES SUBJECTES A DRETS D'AUTOR, EN LA BIBLIOTECA DIGITAL HISPÁNICA".

|





Mensaje de seguimiento

"El projecte ENCLAVE, pretén la incorporació d'obres subjectes a drets d'autor, en la Biblioteca Digital Hispànica. Des de la fitxa d'una obra subjecta a drets, i localitzada en el catàleg de la Biblioteca Digital Hispànica, l'usuari podrà accedir, a un entorn gestionat exclusivament per l'editorial, "o per l'entitat especialitzada en qui aquesta delegui", on es podrà fullejar i comprar l'obra, d'acord a les condicions comercials establertes, per cada editorial. El projecte és promogut per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, i per la Biblioteca Nacional, i subvencionat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç".

"ENCLAVE Editors-BNE, té com a objectiu definir i desenvolupar models d'integració de continguts, subjectes a drets d'autor en biblioteques digitals. Es constitueix, com un centre de referència, per a les biblioteques, que desitgin oferir serveis d'aquest tipus".

"Com funciona".


"ENCLAVE Editors-BNE, permetrà les cerques habituals en entorns bibliotecaris, basades en els camps de títol, autor, matèries, data, etc. a més de les recerques, mitjançant termes que figuren en el text de l'obra".

"ENCLAVE, explora un model en què la Biblioteca Digital Hispànica, disposarà, localment, de la informació necessària, per fer cerques mitjançant qualsevol terme contingut en l'obra. En els resultats oferts, presentarà una fitxa, amb les dades bibliogràfiques completes, així com la imatge de la coberta, un resum, el sumari i un fragment".

"D'altra banda, des de la fitxa d'una obra, subjecta a drets i localitzada en el catàleg de la Biblioteca Digital Hispànica, l'usuari podrà accedir, a un entorn gestionat exclusivament per l'editorial, "o per l'entitat especialitzada en qui aquesta delegui", on es podrà fullejar i comprar l'obra, d'acord a les condicions comercials establertes, per cada editorial".

"En tot cas, les editorials que se sumin al projecte, seran les úniques responsables, de la gestió comercial de les obres integrades en ENCLAVE, Editors-BNE".

"A la implantació tècnica del projecte, "DILVE" actuarà com a subministrador centralitzat de les dades bibliogràfiques, així com dels continguts rics de les obres "imatge de coberta, resum, sumari, fragment", la qual cosa simplificarà les tasques de gestió d'informació, tant a l'editor com als serveis tècnics de la BNE".

"Convocatòria per editorials".

"Actualment, s'estan realitzant els treballs tècnics previs, per integrar obres subjectes a drets a la Biblioteca Digital Hispànica. En aquesta fase de definició i arrencada, estan participant empreses editorials, empreses de digitalització i transformació de formats, empreses de distribució electrònica, així com experts en diferents àmbits del projecte".

"La FGEE i la BNE, convoquen a totes les editorials agremiades a sumar-se al projecte. Per això, s'obre un període, de sol·licituds "del 30 de juny al 30 de juliol de 2009, ambdós inclosos", en què les editorials interessades, podran comunicar la seva proposta de participació".

"Fins novembre de 2010, està prevista la incorporació, d'al voltant de 1.500 obres en ENCLAVE Editors-BNE. Les editorials participants, rebran una ajuda econòmica per a la digitalització o conversió de formats, de les obres, gràcies a la subvenció rebuda del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç".

"Enviat per Josep M. Vinyes, a BEAT.cat el 08.07.2009.06:39:00 A: Jesús Gutiérrez Pascual."Has rebut aquest missatge, perquè estàs subscrit al grup "BEAT.cat" de Grups de Google. Per a donar-te de baixa d'aquest grup, envia un correu electrònic a "beatcat-unsubscribe@googlegroups.com",

Comentarios

Entradas populares de este blog

"LINDSAY LOHAN", SEMIDESNUDA, REALIZA SU "POSADO" MÁS CONTROVERTIDO". "LO HA HECHO PARA LA REVISTA "MUSE".

"DE VACACIONES EN EL CARIBE". "CON 27 AÑOS, PARECE QUE ESTÁ, EN EL "MORPHING GEORDIE"."KIMBERLEY SE ENCUENTRA TRABAJANDO".

"Beating Blackjack, Roulette, and the Stock Market: The 90-Year-Old Gambl...